Κ.Καραμανλής: «Η χώρα σέρνεται και θα συνεχίσει να σέρνεται»!

Έντονα προβληματισμένος εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής από την πορεία της χώρας και ειδικά από την μελλοντικη προοπτική της
Βλέπει ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα με την
υπγραφή τριών Μνημονίων και το τεράστιο χρέος, με την απαίτηση του ΔΝΤ για υπερφορολογία και ταυτόχρονες μειώσεις περαιτέρω δαπανών στον δημόσιο τομέα απ'όπου απλώς δεν υπάρχει τίποτα το ουσιαστικό να περικοπεί, αντίθετα πρέπει να υπάρξει κατακόρυφη αύξηση των μηδενικών δημόσιων επενδύσεων, δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης.
Ανησυχεί ιδιαίτερα για την εθνική άμυνα, αφού η οικονομική κρίση υπονομεύει ακατάπαυστα τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ΕΔ. Θεωρεί ότι με το πραξικόπημα στην Τουρκία, απλά επιβεβαιώθηκαν όσοι θεωρούν ότι τα πράγματα είναι στόσο ρευστά που ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει πρόβλημα ασφάλειας.
Μια άλλη ανησυχία του είναι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση και η προσφυγική κρίση.
Γεγονός είναι ότι όλοι οι συνομιλητές του πρώην Πρωθυπουργού, όταν τον επισκέπτονται, ακούν την ίδια φράση για το μέλλον της χώρας: «Η χώρα σέρνεται και θα συνεχίσει να σέρνεται», λέει αναλύοντας τα παραπάνω..
Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και με τυχόν αναδιάρθρωση του χρέους, δεν βλέπει να αλλάζει κάτι.
Η αδυναμία προσέλκυσης επενδύσεων θα εξακολουθήσει, το ίδιο και και έλλειψη χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα για το οποίο θεωρεί ΄τοι βρίσκεται σε πολύ κακό σημείο από την στιγμή που έχει αφελληνιστεί πλήρως... http://fonaklas.blogspot.gr