Πορταριά, το χωριό του Πηλίου με την απέραντη θέα

Το Πήλιο αποτελεί έναν κλασικό φθινοπωρινό και χειμερινό προορισμό και έχει όλα αυτά που κάνουν τον επισκέπτη να επιστρέφει ξανά και ξανά.
Η γνωστή Πορταριά αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά της Μαγνησίας, έναν παραδοσιακό
οικισμό χτισμένο στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου βόρεια του Βόλου. Συνδυάζει την πηλειορίτικη παράδοση και την αξεπέραστη θέα στην πόλη του Βόλου.
Είναι ένα κεφαλοχώρι με έντονη τουριστική κίνηση που προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο ενώ αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι η μοναδική φυσική ομορφιά, η γραφικότητά και η κοντινή απόσταση τόσο από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου όσο και από τη θάλασσα για εξορμήσεις όλες τις εποχές του χρόνου.
Αυτό το χωριό στο βουνό των Κενταύρων χαρακτηρίζεται από γραφικά τοπία και ποικιλόμορφη βλάστηση, αλλά ταυτόχρονα και πολύ καλές τουριστικές υποδομές πράγμα που κάνει πολύ ευχάριστη τη διαμονή των επισκεπτών.
Μέσα στην εναλλαγή των φυσικών τοπίων, αυτό το στολίδι της περιοχής έχει να προσφέρει από μια ήρεμη βόλτα στα γραφικά σοκάκια μέχρι έναν χαλαρό καφέ στην παραδοσιακή πλατεία, όλα υπό την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.
Η Πορταριά με τα μεγάλα αρχοντικά με τις στέγες από πέτρινες πλάκες, «αγκαλιάζεται» από πολύ πράσινο και δεκάδες πέτρινες παραδοσιακές βρύσες. Το κεφαλοχώρι αυτό που αγναντεύει τον Παγασητικό από ύψος 650 μέτρων, οφείλει το όνομά του στο εκκλησάκι της Παναγιάς Πορταρέας.
Ακόμη και αν δεν αποτελέσει το ορμητήριό σας για τις γύρω διαδρομές, είναι σίγουρα ένα μέρος που θα σταματήσετε και θα ξαποστάσετε.
Όλα τα κτίρια αποπνέουν τον αέρα της πηλειορίτικης αρχιτεκτονικής, ενώ θα δείτε μικρούς θησαυρούς της φύσης και ιδιαίτερα μοναστήρια και εκκλησίες.
Η φύση του φθινοπώρου προσφέρει ένα μοναδικό σκηνικό και σίγουρα είναι μια εποχή που αξίζει να βρεθείτε εκεί έχοντας ως επιπλέον πλεονέκτημα ότι δεν θα αντιμετωπίσετε την πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση του χειμώνα.
vouno1 vouno2 vouno3 vouno5 vouno6http://www.newsbeast.gr