Τυρόπιτα με κρέμα

Υλικά:
8 φύλλα κρούστας
1½ φλιτζ. φέτα τριμμένη
1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο
1 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
8 φλιτζ. γάλα
8 κουταλιές κορν φλάουρ

5 αβγά χτυπημένα
4 κουταλιές βούτυρο
φυτίνη λιωμένη για το άλειμμα

Ξεκινάμε!
-Διάλυσε το κορν φλάουρ σε ένα μπολ με 4 φλιτζάνια από το γάλα, βάλε το υπόλοιπο γάλα να βράσει και, πριν φουσκώσει, ρίξε σιγά-σιγά το γάλα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς.
-Μόλις πήξει, κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε ανακατεύοντας το βούτυρο
-Άφησε το μείγμα να κρυώσει καλά, πριν ρίξεις τα αβγά, τη φέτα, το κασέρι και την κεφαλογραβιέρα, και ανακάτεψε χωρίς σταματημό, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
-Σε ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο στρώσε 4 από τα φύλλα, αφού τα αλείψεις κι αυτά με φυτίvη, αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Ρίξε το μείγμα από την κατσαρόλα και άπλωσέ το ομοιόμορφα.
-Από πάνω τώρα στρώσε τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα αλείψεις με βούτυρο και τα κόψεις στις διαστάσεις του ταψιού. Γύρισε τα κάτω φύλλα προς το εσωτερικό του ταψιού και πίεσέ τα για να κολλήσουν με τα πάνω φύλλα.
-Μετά χάραξε την πίτα ελαφρά σε κομμάτια και ψήσε για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να πάρει χρώμα.
-Βγάλε την τυρόπιτα από το φούρνο, άφησε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και σέρβιρε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ


Πηγή:cookoo.gr