Κιλίκια από τη Λήμνο.

Παλιά, όταν οι νοικοκυρές στα χωριά της Λήμνου ζύμωναν το ψωμί της εβδομάδας, κρατούσαν λίγο από το ζυμάρι τους, το ζύμωναν με λαδάκι και καλαθάκι Λήμνου κι έφτιαχναν αυτά τα ωραία κιλίκια-κ'λίκια στην τοπική διάλεκτο-για τα παιδάκια του σπιτιού και της
γειτονιάς, που περίμεναν πώς και τί τη λιχουδιά κρεμασμένα γύρω από τον ξυλόφουρνο. Παράξενη, πρωτόγνωρη γεύση, κάτι ανάμεσα σε μπισκότο και λαδόψωμο, γλυκιά, απαλή και βελούδινη χωρίς πικάντικες εντάσεις. Δοκιμάστε τα!

Υλικά
500 γρ. αλεύρι σταρένιο για όλες τις χρήσεις
200 γρ. καλαμπκάλευρο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
400 γρ. φέτα ή καλύτερα, καλαθάκι Λήμνου
σουσάμι και ελαιόλαδο για το πασπάλισμα και το ταψί
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα δυό αλεύρια, τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Προσθέτοντας χλιαρό νερό "όσο πάρει", ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά και ελαστική ζύμη που ίσα-ίσα δεν κολλάει στα χέρια μας.
Τη χωρίζουμε σε 6-7 μπαλάκια, τα βάζουμε σε μια λαδωμένη λεκανίτσα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν από 40 λεπτά μέχρι 1 ώρα.
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε στρογγυλό περίπου λίγο μεγαλύτερο από την παλάμη μας, σκορπίζουμε πάνω του μπόλικη φέτα σαν βουναλάκι και προσεχτικά το κλείνουμε και το ζυμώνουμε ξανά.
Σχηματίζουμε ένα μπαστουνάκι και το πασπαλίζουμε με μπόλικο καβουρδισμένο σουσάμι

Πηγή:www.pirouni.gr