ΝΕΟ κομμα στα σκαρια σφηνα μεταξυ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ...ΕΧΕΙ τις ευλογιες των ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Ενας νεος και Ευρωπαιος πολιτικος ετοιμαζει την επανοδο του -την ΑΝΟΙΞΗ_στην ΕΛΛΑΔΑ με την δημιουργια φιλοευρωπαικου κομματος ...ΕΧΟΝΤΑΣ τις ευλογιες απο κορυφαιους πολιτικους παραγοντες ειναι ετοιμος να κανει το αλμα και να ταραξει τα λημναζοντα

νερα στην πατριδα μας.
Οι Ευρωπαιοι βλεποντας αλλα και εχοντας μετρησεις στα χερια τους ....οπου το 40%του εκλογικου σωματος ψαχνει κατι νεο γιατι ειναι απογοητευμενοι απο τους υπαρχοντες πολιτικους σχηματισμους εδωσαν το πρασινο φως...
ΕΠΙΣΗΣ οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ θεωρουν και το εχουν μετρησιμο οτι ο Σταυρος Θοδωρακης ειναι εμπαθης και εξαρτωμενος απο τους νταβατζηδες και   το κομμα του ειναι σε πληρη διαλυση,εχοντας επισης απογοητευσει και αυτους τους ιδιους επιστρατευουν ενα δικο τους παιδι για να μπορουν να εχουν ενα κυβερνητικο εταιρο αξιοπιστο.
ΑΥΤΟ βολευει και τον ΣΥΡΙΖΑ ...θα εχει ενα μηχανισμο που θα μπορει να ξεκλειδωσει τους δυσκολους μηχανισμους στην ΕΥΡΩΠΗ...
Οι ανενταχτοι ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ και οι ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ βλεπουν με καλο ματι αυτην την προσπαθεια...
Και γινομαστε πιο σαφεις...ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ οπως μας μεταφερουν κυκλοι γνωστες των Ευρωπαικων θεματων τελειωνοντας την θητεια του στην ΕΥΡΩΠΗ ειναι ετοιμος για το επομενο βημα....
ΔΙΑΒΣΤΕ εδω σχετικα τι εχουν γραψει για τον ΣΧΟΙΝΑ και πως εγινε ο ΕΛΛΗΝΑΣ με το μεγαλυτερο αξιωμα στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ...
ειναι απο tovima.gr......

Oταν επισκέφθηκε την Αθήνα ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να ευχαριστήσει τον Αντώνη Σαμαρά για τη στήριξή του, ζήτησε να συναντηθεί και με ένα ακόμη πρόσωπο, χωρίς να ανακοινωθεί το παραμικρό. Μόλις έφυγε από το Μαξίμου, κατηφόρισε την Πειραιώς για να συναντήσει τον Μαργαρίτη Σχοινά, συντονιστή τότε της Task Force και της τρόικας και συνδέσμου τους με την ελληνική κυβέρνηση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Σου ετοιμάζω κάτι που σου πάει πολύ» είχε πει τότε ο κ. Γούνκερ στον κ. Σχοινά, χωρίς να του αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες. Αλλά πριν από δέκα ημέρες, του τηλεφώνησε ξαφνικά και του ζήτησε να βρίσκεται την επόμενη ημέρα στις Βρυξέλλες.

Και τότε του αποκάλυψε ότι θα ήθελε να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Σχοινάς κατέχει το υψηλότερο αξίωμα που κατέκτησε ποτέ έλληνας υπάλληλος της Κομισιόν.

Για να αντιληφθεί κάποιος πόσο σημαντικό είναι αυτό το αξίωμα, αρκεί μια απλή περιγραφή των καθηκόντων του. Θα είναι το πρόσωπο που θα εκφράζει τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για όλα τα ζητήματα. Θα συμμετέχει σε όλες τις - κλειστές και ανοιχτές - συνεδριάσεις του κολεγίου των επιτρόπων και σε όλες τις συναντήσεις του κ. Γούνκερ. Και ταυτόχρονα θα έχει την ευθύνη της επικοινωνίας του κ. Γιούνκερ με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου στο γραφείο του προέδρου του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ υπηρετεί η σύζυγος του κ. Σχοινά!

Γιατί όμως ο κ. Γιούνκερ επέλεξε τον κ. Σχοινά; Πρώτα από όλα για την εμπειρία του: έχει διατελέσει επικεφαλής των γραφείων τριών διαφορετικών επιτρόπων. Ηταν στην κλειστή ομάδα των συμβούλων του κ. Μπαρόζο. Διαχειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα ως απεσταλμένος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εχει διατελέσει επί δύο χρόνια ευρωβουλευτής, διαδεχόμενος τον Αντ. Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στη νευραλγική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, όπου και γνώρισε τον κ. Γιούνκερ.

Τον επέλεξε όμως και για έναν ακόμη λόγο: επειδή είναι Ελληνας και ο κ. Γιούνκερ δεν ξεχνά ποιος τον βοήθησε στην προεκλογική του μάχη. Την υποψηφιότητά του υπέγραψαν πρώτοι η καγκελάριος της Γερμανίας και ο έλληνας Πρωθυπουργός. Τώρα λοιπόν που ο κ. Γιούνκερ στελεχώνει το γραφείο του, επέλεξε έναν Γερμανό για διευθυντή του γραφείου του και έναν Ελληνα για εκπρόσωπό του!

Ο 52χρονος Μαργαρίτης Σχοινάς από τη Χαλκιδική συμπληρώνει φέτος 24 χρόνια στην Κομισιόν.

Διετέλεσε στέλεχος του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα ώς το 2003 και εν συνεχεία υπηρέτησε στα γραφεία των επιτρόπων της ΕΕ Μαρσελίνο Ορέχα, Λογιόλα ντε Παλάθιο και Μάρκου Κυπριανού, για να καταλήξει στο γραφείο του Ζοζέ Μπαρόζο και στην ομάδα συμβούλων του, στο  Σώμα Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής (ΒΕΡΑ).
Μιλάει άπταιστα τέσσερις γλώσσες και η σύζυγός του είναι ανιψιά του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ροντρίγκο Ράτο.

Είναι δε, κλασική περίπτωση Ελληνα που διαπρέπει στο εξωτερικό και του γυρίζουν την πλάτη στη χώρα του.
Το ΠαΣοΚ ως αντιπολίτευση τον είχε καταγγείλει ότι εξυπηρετεί συμφέροντα επειδή ως «δεξί χέρι» της αρμόδιας επιτρόπου και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Παλάθιο είχε διαχειριστεί την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής.

Η ΝΔ, από την άλλη πλευρά, του πρότεινε δύο φορές θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δύο φορές τον «πούλησε»!

Παραμονές των ευρωεκλογών του 2004, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής αποφάσισε να του προτείνει μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κ. Σχοινάς αποδέχθηκε την πρόταση, αλλά την τελευταία στιγμή ο κ. Καραμανλής αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει και να τον τοποθετήσει στη 12η μη εκλόγιμη θέση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ για να τοποθετήσει ξανά σε εκλόγιμη θέση τον Αντ. Τρακατέλλη, αδελφό του Αρχιεπισκόπου Αμερικής!

Ο κ. Σχοινάς έγινε τελικά ευρωβουλευτής το 2007, όταν πήρε τη θέση του Αντ. Σαμαρά που παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής για να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού.http://fonaklas.blogspot.gr