Κοτόπουλο φούρνου με μακαρόνια

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κρόκους χτυπημένους
  • μοσχοκάρυδο
  • λίγο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνι τσαγιού κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
  • 500 γραμμάρια γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια ριγκατόνι     

    Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια για 6 λεπτά ίσα - ίσα να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια όταν βράσουν τα μακαρόνια ρίχνετε το κοτόπουλο και το βράζετε για 8 λεπτά.
  • Έπειτα το στραγγίζετε και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Βράζετε και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το τυρί και ανακατεύετε.
  • Προσθέτετε τους κρόκους και τα ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις.
  • Στρώνετε τα μακαρόνια σε λαδωμένο ταψί, σε λεπτές φέτες από πάνω το κοτόπουλο, ακόμη μια στρώση πατάτες και περιχύνετε με την κρέμα.
  • Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει. http://www.newsbeast.gr