Χοιρινό με μουστάρδα και πορτοκάλι

Υλικά για 8 - 10 άτομα

  • 1 χοιρινό μπούτι (4 κιλά)
  • 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρίφαλα (καρφάκια)
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 600 γραμμάρια μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 6 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδα
  • Αλουμινόχαρτο             

    Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και βάζετε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
  • Ζητήστε απ’ τον κρεοπώλη μπούτι χοιρινό 4 κιλών και να χαρακώσει το χοιρινό σε σχήμα ρόμβων σε όλη την επιφάνεια.
  • Στη συνέχεια κάνετε τρύπες με ένα μαχαίρι πάνω στους ρόμβους και καρφιτσώνετε τα γαρύφαλλα.
  • Έπειτα ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Στη συνέχεια βάζετε το χοιρινό σε ένα μεγάλο ταψί, ραντίζετε με τη σάλτσα και ρίχνετε το γλυκάνισο.
  • Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2 ½ με 3 ώρες.
  • Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 250 βαθμούς  μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Τέλος μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. http://www.newsbeast.gr