Δίπλες!

Σπιτικές Χριστουγεννιάτικες Δίπλες! Για να πάρουμε γεύση Χριστουγέννων

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
5 αυγά.
3 φλυτζάνια καρυδόψιχα.
(προαιρετικά κανέλλα,σησάμι)

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:
1 ποτήρι μέλι (πευκόμελο)
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη


Η Εκτέλεση της συνταγής
1 Παίρνουμε μια μεγάλη λεκάνη και κοσκινίζουμε μεσα σε αυτήν το μπείκιν πάουντερ μαζι με το αλεύρι.Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην μέση,και εκεί μέσα,προσθέτουμε τα αυγά,το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού,καθώς και το ελαιόλαδο,και όλα αυτά τα ζυμώνουμε,τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.Έπειτα την σκεπάζουμε,και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30' λεπτά.
2.Κατόπιν παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πάνω σε μιά αλευρωμένη επιφάνεια,ανοίγουμε με έναν πλάστη η βέργα, λεπτό φύλλο.Με ένα πινέλο,αφαιρούμε το αλεύρι που περισσεύει.Έπειτα κόβουμε το φύλλο με ροδάκι σε μακρόστενες λωρίδες,4Χ15 εκατοστά περίπου και είτε δένουμε την ζύμη σε φιόγκο,κάτι που θέλει τέχνη,είτε την τυλίγουμε σε ρολό (το προτείνουμε).Το ίδιο κάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
3.Τηγανίζουμε τις δίπλες σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντας τες γρήγορα απο την άλλη πλευρά,γιατί ροδίζουν σχεδόν αμέσως.μόλις ξανθίσουν τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί,ώστε να στραγγίξει το λάδι.
4.Αφού τελειώσουμε με το τηγάνισμα όλης της ποσότητας,τότε τις σιροπιάζουμε βουτώντας τες στο ζεστό σιρόπι,το οποίο το έχουμε ετοιμάσει λίγο νωρίτερα, βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι το ποτήρι το μέλι,τα 2 ποτήρια ζάχαρη και τα 2 ποτήρια νερό για 5 λεπτά,και το οποίο,έχουμε ξαφρίσει,και απο τις οποίο τις βγάζουμε με μιά τρυπητή κουτάλα.
5.Τέλος αραδιάζουμε τις δίπλες  σε μια μεγάλη πιατέλα,και τις πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρυδόψιχα,ενω αν θέλετε προσθέτετε και λίγη κανέλλα ή σησάμι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ellinikikuzina.blogspot.gr