Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια

Αν βαριέσαι να μαγειρεύεις και παρόλα αυτά θέλεις να δείξεις όλη σου την καλή διάθεση φτιάχνοντας κάτι πολύ εύκολο για τις γιορτές, σου έχουμε τη λύση. Φτιάξε υπέροχα χρωματιστά μπισκοτάκια που θα λατρέψουν όλοι.

Θα χρειαστείς..


2 και 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, 1/2 κουταλάκι baking powder, 3/4 κουταλάκι αλάτι, 200 γρ. βούτυρο, 1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 μεγάλο αυγό, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, 3-4 κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα και λίγη χρωματιστή ζάχαρη για πασπάλισμα στο τέλος.

Πώς να τα φτιάξεις..

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε μαζί το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, τη baking powder και το αλάτι.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ρίξε το αυγό και τη βανίλια και συνέχισε το ανακάτεμα. Πρόσθεσε και σιγά-σιγά το γάλα κάνοντας πιο μαλακή τη ζύμη.

4. Παίρνε με ένα κουταλάκι μπαλάκια από τη ζύμη και βάζε τα σε μία λαδόκολα μέσα σε ταψί. Βάλε όσα μπισκοτάκια χωράνε. Ρίξε λίγο γάλα πάνω σε κάθε μπισκοτάκι για να “ενυδατωθεί” και πίεσέ τα λίγο από πάνω να γίνουν λίγο πιο πλακουτσωτά. Πασπάλισε με χρωματιστή ζάχαρη και βάλ’τα στο φούρνο.

5. Ψήσε για 8-10 λεπτά και είναι έτοιμα. Άφησέ τα να σταθούν για 2 λεπτά πριν τα βγάλεις από το ταψί.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

madata.gr