Λίμνη Πλαστήρα, εκεί που η φύση μεγαλουργεί

Στο δυτικό τμήμα του ο νομός Καρδίτσας επιφυλάσσει μια υπέροχη «έκπληξη» στον ταξιδιώτη. Έκπληξη γιατί, αν και πασίγνωστη, η λίμνη Πλαστήρα αφήνει άφωνο τον επισκέπτη που την αντικρίζει για πρώτη φορά. Όσα κι αν έχεις ακούσει δεν φτάνουν για να σε προετοιμάσουν για το μαγευτικό θέαμα που θα αντικρίσεις.

Όλες οι εποχές είναι κατάλληλες για μια εξόρμηση στη λίμνη καθώς τα χρώματα εναλλάσσονται στις παλέτες των εποχών και οι δραστηριότητες που μπορεί κανείς να βρει γύρω και πάνω στη λίμνη είναι πολλές. Ορμητήριο εκδρομών και ανακαλύψεων αποτελούν τα πολλά χωριά που την περιβάλλουν, άλλα γνωστά και λιγότερο ή περισσότερο τουριστικά κι άλλα άγνωστα. Σε όλα η φιλοξενία των κατοίκων είναι το «διαβατήριο» για να περάσει κανείς καλά.
Η λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης και είναι τεχνητή, καθώς σχηματίστηκε με ανθρώπινη παρέμβαση. Η ιδέα για τη δημιουργία της ανήκει στον Νικόλαο Πλαστήρα και φέρει τη σφραγίδα του - και το όνομά του. Το βάθος της διαφοροποιείται ανάλογα με το ανάγλυφο που είχε η περιοχή πριν την καλύψει το νερό, που τροφοδοτεί τον υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ, ποτίζει τον θεσσαλικό κάμπο και υδροδοτεί την ευρύτερη περιοχή.
Το ταξίδι στην περιοχή μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στα διάφορα αξιοθέατα όπως το φράγμα, ύψους 83 μέτρων και πλάτους 220. Λίγο πριν το φράγμα μην χάσετε την ευκαιρία να αγναντέψετε πανοραμικά τη λίμνη από το πέτρινο παρατηρητήριο που είναι «σκαρφαλωμένο» στον βράχο. Πανοραμική θέα προσφέρει και το Πυροφυλάκιο της Καστανιάς, σε υψόμετρο 1.081 μ.
ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑhttp://www.newsbeast.gr