Σπιτικά κρουασάν με μερέντα Αφράτα και λαχταριστά

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Για τη γέμιση
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα
  • ½ φλιτζάνι φουντουκόψιχα σε πούδρα
  • 200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
Για τη διακόσμηση
  • αμύγδαλα φιλέ
  • ζάχαρη άχνη
  • σιρόπι σοκολάτας    

    Εκτέλεση

  • Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την ενώνετε με την φουντουκόψιχα, το βούτυρο, τη μερέντα, το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Κόβετε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. και στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνετε τη γέμιση και κλείνετε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.
  • Αλείφετε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.
  • Ψήνετε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις 2 σκάλα (160 με αέρα).
  • Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζετε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι σοκολάτας.http://www.newsbeast.gr