Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 6 κούπες φρέσκα ροδοπέταλα
  • 1/2 κούπα αποξηραμένα μπουμπούκια ρόδου
  • 1/2 ωμό παντζάρι
  • 3 κουταλιές χυμός λεμονιού          

    Εκτέλεση

  • Προετοιμάστε τα μπουμπούκια τριαντάφυλλου και το παντζάρι: Τα μπουμπούκια τα τυλίγετε μέσα σε ένα τουλπάνι και δένετε στην άκρη.
  • Το παντζάρι, αφού το καθαρίσετε, το κόβετε σε κύβους και τους κύβους τους περνάτε επίσης σε ένα τουλπάνι, το οποίο και δένετε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια αφαιρείτε από τα ροδοπέταλα το λευκό σκληρό κομμάτι που έχουν στην άκρη.
  • Τα πλένετε με λίγο κρύο νερό και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με το νερό της συνταγής. Τα αφήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κατόπιν βάζετε τη ζάχαρη και τα αφήνετε για ακόμη 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  • Προς το τέλος ρίχνετε το χυμό από το λεμόνι και προσθέτετε στην κατσαρόλα το τουλπάνι με τα μπουμπούκια, να πάρει άρωμα το σιρόπι.
  •  Ελέγχετε εάν έχει «δέσει» το σιρόπι. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζετε μέσα το τουλπάνι με το ψιλοκομμένο παντζάρι.
  • Αυτό το κάνετε για να δώσετε χρώμα στο γλυκό του κουταλιού.
  • Ανακατεύετε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα να ξεβάψει το παντζάρι από το χρώμα του και αφαιρείτε από την κατσαρόλα το παντζάρι.
  • Αφήνετε το γλυκό του κουταλιού στην άκρη κι όταν πια κρυώσει στύβετε καλά το τουλπάνι με τα μπουμπούκια και το πετάτε.
  • Αποστειρώνετε καλά μερικά βάζα και με μια κουτάλα μεταφέρετε το γλυκό του κουταλιού στα βάζα. http://www.newsbeast.gr