Δέκα ιστορικές προβλέψεις που έγιναν πραγματικότητα

Υπήρξαν άνθρωποι που προέβλεψαν γεγονότα που στιγμάτισαν τον κόσμο και έγραψαν ιστορία χρόνια ή και αιώνες πριν γίνουν πραγματικότητα.
Την ίδια στιγμή, υπήρξαν άνθρωποι
που οραματίσθηκαν το μέλλον και άφησαν χειρόγραφα για τις προοδευτικές τους ιδέες, οι οποίες υλοποιήθηκαν και μας άλλαξαν τη ζωή.
AdTech Ad

 

10. Ο Morgan Robertson προέβλεψε την βύθιση του Τιτανικού

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό ο συγγραφέας Morgan Robertson δημοσίευσε ένα μυθιστόρημα με τίτλο "Ματαιοπονία για τα συντρίμμια του Γίγαντα (Titan)" το 1898. Το μυθιστόρημα είχε κεντρικό θέμα ένα πλοίο με το όνομα Titan το οποίο βυθίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό , μετά την πρόσκρουσή του σε ένα παγόβουνο.
Μετά από 14 χρόνια τα γεγονότα που περιγράφονταν στο βιβλίο έγιναν πραγματικότητα με την βύθιση του Τιτανικού το 1912.

9. Ο H.G Wells προέβλεψε την ατομική βόμβα

 

Το 1914 ο συγγραφέας του "The Time Machine" (Μηχανή του Χρόνου) και "The War of the Worlds" (Ο πόλεμος των κόσμων) προέβλεψε τις αθλιότητες και την ένταση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο συγγραφέας κατάφερε να προβλέψει αυτό που δεν μπορούσε να συλλάβει ο ανθρώπινος νους, την καταστροφή μιας ολόκληρης πόλης από την ατομική βόμβα.
Στο μυθιστόρημά του "The Worl Set Free" περιέγραψε μια βόμβα ουρανίου που θα εξαφάνιζε τα πάντα. Η έμπνευσή του βασίζεται στις γνώσεις του για την ατομική ενέργεια, ωστόσο δεν γνώριζε για το σχέδιο Μανχάταν, το οποίο δημιουργήθηκε 28 χρόνια μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του.

8. Ο Νικολά Τέσλα προέβλεψε την ύπαρξη Wi-Fi το 1901

 

Ο άνθρωπος που ονομάστηκε, ως ο επιστήμονας που εφηύρε τον 20 αιώνα, χάρη στον ηλεκτρισμό. Το 1901 σε συνέντευξή του στους New York Times είχε μιλήσει για τις μελλοντικές τεχνολογίες, λέγοντας πως σύντομα οι άνθρωποι θα μπορούν να μεταφέρουν πληροφορίες χωρίς σύνδεση, αλλά χρησιμοποιώντας ειδικά μηχανήματα. Η βαρύτητα της δήλωσής του έγκειται στο γεγονός ότι το κινητό τηλέφωνο εφευρέθηκε το 1973, αλλά η δημιουργία του διήρκεσε μέχρι το 1991.
Παράλληλα, προέβλεψε ότι χάρη στη τεχνολογία θα μπορούμε να μιλάμε και να βλέπουμε ο ένας τον άλλον ακόμη και αν δεν βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο.

7. Ο Robert Boyle προέβλεψε την μεταμόσχευση οργάνων

 Ο επιστήμονας που έμεινε στην ιστορία και ο "πατέρας της σύγχρονης χημείας". Το έργο του επικεντρώθηκε στην συμπεριφορά των αερίων μαζών, ωστόσο ήταν διάσημος και για τις πρωτοποριακές του ιδέες.
Το 1660 δημιούργησε μια λίστα για το πως θα ήθελε να εξελιχθεί η τεχνολογία και η επιστήμη. Στη συγκεκριμένη λίστα ανέφερε πως στο μέλλον οι ασθένειες θα μπορούν να θεραπεύονται με την μεταμόσχευση οργάνων.
Το 1954, 300 χρόνια αργότερα, οι γιατροί Joseph Murray και David Hume πραγματοποίησαν την πρώτη μεταμόσχευση οργάνων.

6. Ο Edgar Cyce προέβλεψε το κραχ της Wall Street το 1929

 

O Edgar Cyce ήταν μυστικιστής και διασημότεροι πελάτες του ήταν ο Τόμας Έντισον και ο Γουόρντρου Ουίλσον. Το 1925 προειδοποίησε για μια οικονομική κρίση στις ΗΠΑ και μερικοί από τους πελάτες του προχώρησαν σε ανάληψη των κεφαλαίων τους από τις τράπεζες.
Έτσι, όπως είχε προβλέψει το 1929 οι αγορές κατέρρευσαν και 13 εκατ. άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά, ενώ οι συνέπειες ήταν καταστροφικές για την παγκόσμια οικονομία.

5. Ο Mark Twain προέβλεψε τον θάνατό του

Ο συγγραφέας Mark Twain έγραψε στην αυτοβιογραφία του πότε θα πέθαινε. Γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1835, όταν ο κομήτης Halley πέρασε από τη Γη, όπως κάνει κάθε 75 χρόνια. Ο συγγραφέας είχε γράψει σε ηλικία 74 ετών πως: "Ήρθα με τον κομήτη Halley το 1835, του χρόνου ξαναπερνάει από τη Γη και περιμένω να φύγω μαζί του."
Ο Twain πέθανε στις 21 Απριλίου του 1910, την επομένη από το πέρασμα του κομήτη από τη Γη.

4. Ο Ιούλιος Βερν προέβλεψε την επίσκεψη του ανθρώπου στο φεγγάρι

Ο Ιούλιος Βερν, που είναι περισσότερο γνωστός για το βιβλίο του "Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες", είχε γράψει και ένα μυθιστόρημα με τίτλο "Από τη Γη στο Φεγγάρι", το οποίο περιέγραφε το ταξίδι του ανθρώπου από τη Γη στη Σελήνη.
Στις 20 Ιουλίου του 1969 ο Νίλ Άρμστρονγκ έκανε ένα "μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα".

3. Ο Alexis de Tocqueville προέβλεψε τον Ψυχρό πόλεμο το 1840

Το 1840 η Αμερική ήταν ανεξάρτητη από τη Βρετανική κυριαρχία μόλις 60 χρόνια και εμφύλιοι πόλεμοι ήταν χαρακτηριστικό της εποχής. Παράλληλα, η Ρωσία βρισκόταν υπό τσαρικό καθεστώς, επομένως κανείς δεν μπορούσε αν φανταστεί ότι θα εξελίσσονταν σε υπερδυνάμεις.
Ο πολιτικός επιστήμονας Alexis de Tocqueville προέβλεψε τον ψυχρό πόλεμο το 1840 σε κάποια μελέτη του, όπου εξηγούσε πως οι συγκεκριμένες χώρες θα εξελιχθούν στις δυνάμεις που θα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον το κόσμου.
Έτσι, στο δεύτερο μέρος του 20ου αιώνα οι δυο υπερδυνάμεις όχι μόνο κρατούσαν το μέλλον του κόσμου στα χέρια τους, αλλά πολέμησαν για την κυριαρχία τους σ' αυτόν, με τις υπόλοιπες δυνάμεις να χωρίζονται σε δυο στρατόπεδα.

 

2. Ο Νοστράδαμος προέβλεψε τη μεγάλη φωτιά στο Λονδίνο

Οι προβλέψεις του αποθηκάριου Νοστράδαμου τον 16ο αιώνα προκαλούν ερωτηματικά και έκπληξη, καθώς έχει προβλέψει δεκάδες γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο.
Μια από αυτές τις προβλέψεις σχετίζεται με την "μεγάλη φωτιά στο Λονδίνο" , η οποία το 1666 κατέστρεψε ολοσχερώς την πόλη, μετατρέποντας σε στάχτη 70.000 σπίτια των 80.000 κατοίκων της. Η προφητεία του περιγράφεται στο βιβλίο που έγραψε το 1555, όπου αναφέρει πως "το αίμα θα τρέχει στο Λονδίνο, το οποίο θα καεί από τις φλόγες το 1666."
Παράλληλα, ο ίδιος προέβλεψε και την Γαλλική επανάσταση το 1789.

1. Οι προβλέψεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Ο επιστήμονας, καλλιτέχνης, μαθηματικός, μουσικός έγραφε στο σημειωματάριο του τις σκέψεις του καθ όλη τη διάρκεια της ζωής του, από το 1480 μέχρι το 1519, όταν και πέθανε.
Στο ίδιο σημειωματάριο βρέθηκαν σχέδια για τεχνολογικές εφευρέσεις που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, ωστόσο αυτά τα σχεδιαγράμματα δεν περιέγραφαν τη λειτουργία των αντικειμένων, αποτελούσαν κυρίως εφευρέσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στο μέλλον.
Ένα απ' αυτά τα σχέδια είναι το τεθωρακισμένο τανκ, το οποίο έγινε πραγματικότητα περίπου 400 χρόνια μετά την σχεδίασή του από τον Ντα Βίντσι. Όπως και το αλεξίπτωτο, που έγινε πράξη περίπου τρεις αιώνες μετά τον σχεδιασμό του.http://news247.gr