Μήλα φούρνου με κανέλα και σταφίδα

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 4 κόκκινα μεγάλα μήλα
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Από 1 ρίζα τζίντζερ ελάχιστη τριμμένη (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
  • 1 -2 ξυλάκια κανέλας ή 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα σε νιφάδες
  • 100 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
  • προαιρετικά 2 κουβερτούρες    

    Εκτέλεση

  • Σε ένα καθαρό μπολ βάζετε ένα – ένα τα μήλα και τα καθαρίζετε ολόκληρα.
  • Τα βάζετε σε ένα ταψί και τα περιχύνετε με το χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, το κόκκινο κρασί και την κανέλα.
  • Έπειτα ρίχνετε τα ξύλα κανέλας στον κρασοχυμό και θρυμματίζετε τη ρίζα τζίντζερ πάνω στα μήλα.
  • Τα βάζετε στο ταψί και αφήνετε τα μήλα να ψηθούν για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω - κάτω).
  • Αφού τα βγάλετε από το φούρνο λιώνετε αν θέλετε κουβερτούρα σε μπέν μαρί και περιχύνετε τα μήλα.   http://www.newsbeast.gr