Κεφτεδάκια φούρνου Λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψετε

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 600 γραμμάρια κιμά
  • 2 αυγά
  • 1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • ½ φραντζόλα ψωμί ( 2-3 ημερών)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ποτήρι του λικέρ ούζο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι   

    Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μουλιάζετε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό.
  • Αφαιρείτε με τα χέρια ή με ένα μαχαίρι την κόρα. Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στύβετε και χύνετε το νερό.
  • Στο ίδιο μπολ, βάζετε τον κιμά και τον ζυμώνετε καλά  με την ψίχα του ψωμιού.
  • Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε να ζυμώνετε.
  • Ρίχνετε τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά.
  • Βάζετε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε για μια ώρα.
  • Όταν το βγάλετε πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί με ταψί.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα στο μισό χρόνο του ψησίματος.http://www.newsbeast.gr