Κόκορας κοκκινιστός με χυλοπίτες Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κόκορας κομμένος σε κομμάτια
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ κιλό χυλοπίτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι    

    Εκτέλεση

  • Ζητάτε από το χασάπη να σας κόψει τον κόκορα σε κομμάτια για να μπορέσετε να τον μαγειρέψετε.
  • Πλένετε τις ντομάτες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
  • Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε.
  • Βάζετε σε μια κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί.
  • Μόλις ζεσταθεί, τοποθετείτε μέσα στη κατσαρόλα τα κομμάτια του κόκορα και τα σοτάρετε.
  • Τα γυρίζετε με ένα πιρούνι ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη ντομάτα για να εμπλουτίσουν τη γεύση του κόκορα.
  • Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τον κόκορα με τη ντομάτα και το κρεμμύδι.
  • Στο σημείο αυτό προσθέτετε στην κατσαρόλα το νερό, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τον κόκορα να βράσει για 60 λεπτά το λιγότερο.
  • Στο χρόνο αυτό συμπληρώνετε ένα ποτήρι νερό καθώς το προηγούμενο θα έχει απορροφηθεί.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις χυλοπίτες.
  • Οι χυλοπίτες θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά για να βράσουν.
  • Όταν βράσουν και οι χυλοπίτες το φαγητό είναι έτοιμο και μπορείτε να το σερβίρετε.http://www.newsbeast.gr