HELLASTHIVA

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά

Υλικά συνταγής

    4 μπούτια κοτόπουλο
    2 φλιτζ. ντομάτα κονκασέ
    ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
    1 καρότο τριμμένο
    1 κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
    1 κ.γ. μέλι
    ½ πορτοκάλι (ο χυμός του)

    1 κ.γ. γεμάτο ρίγανη
    1 κ.γ. κοφτό δυόσμος
    1 κ.γ. κοφτό πάπρικα γλυκιά
    1 δαφνόφυλλο
    αλάτι
    πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

    Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μπουτάκια να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και αφού σοταριστούν κι αυτά μαζί με το κοτόπουλο, σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε την ντομάτα, το μέλι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι (δεν θέλουμε τα υγρά να ξεπερνούν ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα).
    Μόλις πάρει βράση το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου. Θέλουμε το φαγητό να μείνει με την σάλτσα του. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό και αρωματικό.


cooklos.gr