Ντομάτες γεμιστές με τονοσαλάτα Νόστιμη και ελαφριά επιλογή

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 6 ντομάτες καθαρισμένες από την ψίχα
  • 1 καρότο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
  • 10 καρδιές αγκινάρες συντηρημένες στο λάδι
  • 10 φιλέτα αντσούγιες λαδιού
  • ελιές καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κονσέρβα φασόλια στραγγισμένα                            

    Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε νερό. Ρίχνετε για 3 λεπτά το μπρόκολο και το ζεματάτε, στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη.
  • Τρίβετε το καρότο στον τρίφτη και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  • Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τις καρδιές της αγκινάρας σουρωμένες στη μέση, το μπρόκολο κομμένο σε κύβους και τα φασόλια.
  • Περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και μετά βάζετε τις αντσούγιες τυλιγμένες σε ρολάκια, καθώς και τις ελιές καθαρισμένες.
  • Στη συνέχεια ανοίγετε τα καπάκια της ντομάτας και τις αδειάζετε με ένα κουταλάκι.
  • Έπειτα τις γεμίζετε με τονοσαλάτα και ψήνετε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.http://www.newsbeast.gr/