Σοκ και δέος στα ΜΜΕ...

Με το διάχυτο μίσος και την αλλοπρόσαλλη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, δεν αποκλείεται ορισμένοι να υποστηρίξουν ότι με το...

επικείμενο κλείσιμο του Mega υλοποιείται  ένα ακόμη ύπουλο σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ.

Στη πραγματικότητα όμως, η υπόθεση σχετίζεται με την άρνηση των μετόχων του σταθμού να επενδύσουν για τη επιβίωση του και τον ανταγωνισμό με τα άλλα κανάλια. 


Τα οποία βλέπουν το Mega να διατηρεί σημαντική μερίδα της τηλεθέασης - άρα και της διαφημιστικής πίτας - χωρίς πρόγραμμα, την στιγμή που τα ίδια έχουν επενδύσει για νέο πρόγραμμα.

Άλλωστε η απόρριψη της πρότασης του Mega προς την Digea για τη σταδιακή τακτοποίηση των οφειλών του απορρίφθηκε από το ΔΣ της εταιρείας, στο οποίο συμμετέχουν τα άλλα κανάλια αλλά και… το Mega. Προς δόξαν της προηγούμενης κυβέρνησης που δημιούργησε το τερατώδες σχήμα «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει». Και φυσικά της ελεύθερης αγοράς που υποτίθεται ότι λύνει όλα τα προβλήματα.

Δυστυχώς, θύματα ακριβώς της πολιτικής διαφθοράς και της «αγοράς» είναι οι 400 περίπου εργαζόμενοι του σταθμού, χώρια οι εκατοντάδες συνεργαζόμενοι και εταιρείες παραγωγής, στους οποίους ο σταθμός χρωστάει χρήματα. 

Και ασφαλώς η απόφαση για το Mega δεν είναι σύμπτωση ότι συμπίπτει με την κατάρρευση του ΔΟΛ: η πολιτική του σοκ και δέος, οι καταστροφικές ενέργειες που από το φόβο παραλύουν κάθε αντίσταση, εφαρμόζονται στο χώρο των ΜΜΕ σαν ένα πείραμα: ορισμένοι ονειρεύονται, καταλαμβάνοντας την εξουσία, να την εφαρμόσουν σε όλη τη κοινωνία.

Για τυπικούς λόγους, η απόφαση για το θόλωμα της εικόνας του Mega (ισοδυναμεί με μαύρο, αλλά μόνο το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει κάτι τέτοιο) μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα. 

Αυτή η παράταση δίνει μια ευκαιρία στη κυβέρνηση να παρέμβει. Τόσο για να σώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Όσο και για να δείξει σε κάποιους ιθύνοντες στις Βρυξέλλες με ποιους συνομιλούν όλα αυτά τα χρόνια πίσω από τις πλάτες της...

tvxs