ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ «Καμπανάκι» από τους φαρμακοποιούς: Σοβαρές ελλείψεις σε ινσουλίνες και παιδικά εμβόλια

Για ελλείψεις που φτάνουν τις τρεις έως πέντε ημέρες για τις αναντικατάστατες ινσουλίνες, και τους τρεις με τέσσερις μήνες καθυστέρηση για τα παιδικά εμβόλια, έκανε λόγο την Τρίτη ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά (και μέλος του Πανελλήνιος Φαρμακευτικός
Συλλόγου) Κωνσταντίνος Κούβαρης, επιβεβαιώνοντας μέσω του ΣΚΑΪ, στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που καταγγέλλει τραγικές ελλείψεις βασικών φαρμάκων στη χώρα.

Ο κ. Κούβαρης έκανε λόγο για τεράστια καθυστέρηση, ειδικά στα παιδικά εμβόλια. Δεν γίνονται εισαγωγές, δεν υπάρχει επάρκεια είπε.

«Το έχουμε καταγγείλει, έχουμε πει πράγματα στην εισαγγελέα, έχουμε υποβάλει και μήνυση. Οι ινσουλίνες είναι προϊόν άμεσα αναγκαίο, και ο ασφαλισμένος μπορεί να περιμένει 3,4 και 5 μέρες» τόνισε, Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά διευκρίνισε ότι στο παρελθόν έχει γίνει απαγόρευση εξαγωγών από τον ΕΟΦ, αλλά το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί και το αντιμετωπίζουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως επισημαίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ότι κάθε ημέρα είναι σε αναμονή τουλάχιστον 15 άτομα ανά φαρμακείο για το φάρμακό τους, για το οποίο καλούνται μνα περιμένουν από 25 ημέρες έως και 3 ή 4 μήνες. http://www.imerisia.gr