Χαλβάς με ταχίνι Φτιάξτε ένα από τα πιο αγαπημένα νηστίσιμα γλυκά

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κιλό ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι
  • 700 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 ml νερό
Για τη γέμιση
  •  φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη
  • 2 κουταλιές του γλυκού κακάο
  • 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη      

    Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα, βράζετε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιείτε θερμόμετρο ζάχαρης).
  • Για καλύτερο αποτέλεσμα, μετά τους 110 βαθμούς αρχίζετε να ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ασπρίσει.
  • Ρίχνετε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ πάνω στο ταχίνι. Αναδεύετε το μείγμα.
  • Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα μαρίζ (από σιλικόνη) και ανακατεύετε.
  • Τέλος προσθέτετε τα υλικά της αρεσκείας σας (τα φιστίκια και τη σοκολάτα) για την γεύση και αναδεύετε λίγο ακόμη.
  • Βάζετε τον χαλβά σε  παραλληλόγραμμο καλούπι. Τον αφήνετε αρκετές ώρες να κρυώσει και σερβίρετε.http://www.newsbeast.gr