Γαλάζιες σπηλιές, το πιο εντυπωσιακό φυσικό αξιοθέατο της Ζακύνθου

Το νησί με τη μεγάλη μουσική παράδοση, τις όμορφες παραλίες, τα εντυπωσιακά χωριά και το Εθνικό Πάρκο του Λαγανά όπου αφήνουν τα αυγά τους οι χελώνες καρέτα καρέτα, έχει ακόμα ένα «μυστικό» να αποκαλύψει στους επισκέπτες της: Τις εξωτικές γαλάζιες σπηλιές της.

Κοντά στο ακρωτήρι Σκινάρι, στη βόρεια πλευρά του νησιού, οι Γαλάζιες Σπηλιές συνθέτουν ένα τοπίο άγριας και ταυτόχρονα γαλήνιας ομορφιάς. Τα τραχιά βράχια, από τη μία, τα γαλήνια νερά με το καταγάλανο χρώμα, αλλά και το παράξενο αίσθημα των σπηλαίων από την άλλη, δημιουργούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για μια μοναδική εμπειρία. Η χρωματική πανδαισία δεν περιορίζεται στο λευκό και το μπλε αλλά περιλαμβάνει και τα μοβ και πορτοκαλί κοράλλια μέσα στο νερό.
Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στις σπηλιές με τα καραβάκια, που ξεκινούν από διάφορα σημεία του νησιού και κάνουν δρομολόγια προς τη βορειοδυτική Ζάκυνθο και την περιοχή Άσπρος Βράχος. Κάποια από αυτά περνούν μόνο έξω από τις σπηλιές ενώ άλλα μπαίνουν μέσα σε ορισμένους από τους χώρους. Οι διαδοχικοί θάλαμοι οδηγούν στη Μεγάλη και τη Μικρή Σπηλιά, αφήνοντας τον επισκέπτη να απολαύσει τους υπέροχους χρωματισμούς από την αντανάκλαση του νερού αλλά και τη μορφολογία των βράχων.
Εκτός από τη βόλτα με το καραβάκι, οι τολμηροί δοκιμάζουν και μια βουτιά στα υπέροχα- και κρύα- γαλανά νερά τους ενώ πολλοί συνδυάζουν την επίσκεψη στις Γαλάζιες Σπηλιές με μια βόλτα μέχρι το περίφημο Ναυάγιο.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΠΛΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΠΛΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΠΛΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΠΛΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΠΛΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΠΛΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΠΛΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΠΛΕ ΣΠΗΛΙΕΣ
http://www.newsbeast.gr