HELLASTHIVA

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Κρέμα καραμελέ: Φτιάξτε ένα δροσερό επιδόρπιο

Υλικά:

6 αυγά βιολογικά κατά προτίμηση

2 κούπες τσαγιού φρέσκο γάλα
2 κούπες τσαγιού γάλα εβαπορέ
2 κλωναράκια φρέσκια βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μισή κούπα ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση:


Για την καραμέλα


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό ανακατεύουμε και περιμένουμε έως ότου καραμελώσει και πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
Αδειάζουμε την καραμέλα σε 8 αλουμινένια μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα το εβαπορέ το ξύσμα από το πορτοκάλι και ρίχνουμε τα μαύρα σποράκια από τις βανίλιες. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Σπάμε τα αυγά και χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα.

Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς και επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να ενσωματώσουμε στα αυγά όλο το γάλα.

Όταν η καραμέλα κρυώσει και σταθεροποιηθεί αδειάζουμε μέσα την κρέμα.

Σε ένα ταψί βάζουμε μία πετσέτα τοποθετούμε τα μπολάκια επάνω στην πετσέτα και ρίχνουμε νερό μέσα στο ταψί προσεκτικά μέχρι να φθάσει στην μέση των μπολ.

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τις κρέμες για 45 λεπτά στους 200 0C .

Αφού κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για μία ημέρα.

Για να σερβίρουμε την κρέμα καραμελέ βουτάμε το μπολάκι σε ζεστό νερό ώστε να μαλακώσει η καραμέλα και να ξεκολλήσει η κρέμα και αναποδογυρίζουμε σε πιάτο.http://www.govastileto.gr