HELLASTHIVA

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Γαρίδες σαγανάκι.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες
  • Λίγο αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και φετούλες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Για τη μαρινάδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 τσίλι σε ροδέλες
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού      

    Οδηγίες

    Ξεβγάζουμε τις γαρίδες με κρύο νερό, τις βάζουμε σε ρηχό σκεύος και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τσίλι και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τις γαρίδες. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2 ώρες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες με τη μαρινάδα και βράζουμε για 2 λεπτά – μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες. Μεταφέρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το ξύσμα και τις φετούλες λεμονιού και σερβίρουμε με μαγιονέζα και χυμό από λεμόνι.   http://www.newsbeast.gr