HELLASTHIVA

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Η αποθέωση της φράουλας σε κέικ

Υλικά:

• 50γρ Βιτάμ κλασικό
• 4 αυγά
• 1/2 ποτήρι ζάχαρη (125γρ)
• 3/4 ποτήρι αλεύρι (130γρ)
• 1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (4γρ)

Για τη γέμιση:

• 600γρ φράουλας
• 2 ζελέ φράουλας
• ζάχαρη άχνη για διακόσμηση


Εκτέλεση:


• Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σιγά και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Τέλος, ρίχνουμε Βιτάμ το οποίο έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι της σούπας.
•Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα δίσκο μεγέθους 22x27 cm καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 180 ° C.
• Αφαιρούμε το ψημένο κέικ και το βάζουμε μαζί με το χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα για κέικ φρούτων 8x27cm μεγέθους. Πιέζουμε τη ζύμη στη φόρμα, έτσι ώστε να μην ξεχειλίζει.
• Ετοιμάζουμε τη μους φράουλα. Διαλύουμε το ζελέ σε 1 ποτήρι βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τις μισές φράουλες και να τις ανακατεύουμε με το διαλυμένο ζελέ.
• Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φράουλες στη φόρμα για το κέικ φρούτων και περιχύνουμε με τη μους. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για μια ώρα για να δέσει.
• Αναποδογυρίζουμε το κέικ. Πρώτον, αφαιρούμε τη φόρμα και στη συνέχεια το χαρτί. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη ή περιχύνουμε με επικάλυψη σοκολάτας.http://www.govastileto.gr