HELLASTHIVA

Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Ψαρονέφρι με θυμάρι.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 φέτα ψαρονέφρι (1 κιλό)
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. τριμμένο πιπέρι και μείγμα μπαχαρικών
  • 500 γρ. χοντρό αλάτι              

    Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C. Λαδώνουμε τη φέτα από το ψαρονέφρι και σκορπίζουμε επάνω του και από τις δύο πλευρές μια κουταλιά θυμάρι και το πιπέρι με τα μπαχαρικά.
  • Πιέζουμε με το χέρι μας να κολλήσουν επάνω στο κρέας.
  • Σε ένα ταψάκι φούρνου στο μέγεθος περίπου της φέτας του κρέατος αναμειγνύουμε το χοντρό αλάτι με το θυμάρι.
  • Βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε να ζεσταθεί για 10 λεπτά. Ακουμπάμε το ψαρονέφρι επάνω στο ζεστό αλάτι και ψήνουμε για 20 λεπτά αναποδογυρίζοντας το κρέας στη μέση του ψησίματος.
  • Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε ζεστό με σοταρισμένες πατατούλες.http://www.newsbeast.gr