HELLASTHIVA

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες σε δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα και τις κρατάμε στην άκρη.
  2. Προσθέτουμε ύστερα μέσα στο ίδιο τηγάνι τα λουκάνικα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Μόλις πάρουν χρώμα τα λουκάνικα και μαλακώσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα τις μπριζόλες.
  4. Ύστερα ρίχνουμε το κρασί και τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Προσθέτουμε τέλος και το μαϊντανό και σκεπάζουμε το τηγάνι, αφήνοντας το φαγητό να μαγειρευτεί για μισή ώρα και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρεται ζεστό.http://www.newsbeast.gr