HELLASTHIVA

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Μεσογειακή τάρτα με ντοματίνια και φέτα

Υλικά

2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
10 μεγάλες μαύρες ελιές

1 αυγό χτυπημένο
1 κρόκο αυγού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

για τη γέμιση της πίτας:

200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα

1 φλιτζάνι βαρελίσια φέτα σε τρίμματα

4 κουταλιές της σούπας γάλα
2 αυγά

3 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στα 4
Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε 2 κούπες αλέυρι με μια πρέζα αλάτι.
Στη συνέχεια μέσα στο αλεύρι σχηματίζουμε μια λακούβα.

Ανοίγουμε το φούρνο στις αντιστάσεις και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Σε ένα πιάτο χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο αυγού με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας νερό.

Αφαιρούμε το κουκίτσι από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.

Προσθέτουμε το μείγμα από το πιάτο και τις ελιές στο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

Για να διευκολυνθούμε στο ζύμωμα καλό είναι να αλευρώσουμε μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και να ζυμώσουμε πάνω σε αυτή.

Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.

Μόλις είναι έτοιμη,την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Αλέιφουμε με λάδι ένα μικρό ταψί και μέσα σε αυτό ανοίγουμε τη ζύμη.

Στόχος μας είναι καθώς ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο είτε με τον πλάστη είτε με τα χέρια μας να καλυφθούν τα τοιχώματα και η βάση του ταψιού.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ώστε το ζυμάρι της πίτας μας να παγώσει.

Πλένουμε τις πιπεριές,αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε στα 4.

Στη συνέχεια τις βάζουμε σε σχάρα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 με 15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά ώστε να κρυώσουν για να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε.

Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά,χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και το αφήνουμε.

Χτυπαμε στο μίξερ 200 γραμμάρια τυρί κρέμα.

Προσθέτουμε 1φλιτζάνι βαρελίσια φέτα σε τρίμματα, 2 αυγά και 4 κουταλιές της σούπας γάλα και τα χτυπάμε και αυτά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιγενές μείγμα.

Τέλος προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το βασιλικο για να ενωθούν και αυτά στο μείγμα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα που έχει μισοψηθεί και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.http://www.govastileto.gr/