HELLASTHIVA

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Κέικ με γεύση καρύδα

Υλικά

Για το κέικ



500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1½ κούπες καστανή ζάχαρη
½ κούπα λευκή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα
4 αυγά
1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
250 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

Για την επικάλυψη

¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 - 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
1 κούπα ινδική καρύδα



Εκτέλεση

Για το κέικ


Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά.

Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρύδα και στο τέλος το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεγάλη φόρμα κέικ καλά βουτυρωμένη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 -200 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε.

Για την επικάλυψη


Αφήστε τα λίγο να κρυώσει το κέικ πριν ρίξετε το γλάσο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα, προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο μας. Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω από το κέικ και την ινδική καρύδα. http://www.govastileto.gr