HELLASTHIVA

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Κέικ με φράουλες

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι
160 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

180 γρ. πολτοποιημένες φράουλες
½ κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ
60 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
170 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια απλή μακρόστενη φόρμα, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 – 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε και ψήνουμε 45-50 λεπτά ακόμα. Εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας.http://www.govastileto.gr