HELLASTHIVA

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Παγωτό γιαούρτι με βατόμουρα

Υλικά

200 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια βατόμουρα πολτοποιημένα + 1 κούπα βατόμουρα κομμένες σε κομμάτια

2 αυγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
400 ml πλήρες γάλα με λιπαρά
200 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά


Εκτέλεση


Πλένουμε καλά τα βατόμουρα και καθαρίζουμε.
Ρίχνουμε τα βατόμουρα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τον πολτό τους σε ένα μπολ.

Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Αμέσως μετά αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη.

Αδειάζουμε στη λεκάνη και τον πολτό από τα βατόμουρα μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μας.

Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, προσθέτουμε τα κομμάτια βατόμουρου και το ρίχνουμε σε ένα μπολ και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το καταναλώσουμε.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ανακατεύουμε το μείγμα και το παγώνουμε για 6 ώρες στην κατάψυξη, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι κάθε 45 λεπτά για 4 φορές. http://www.govastileto.gr