HELLASTHIVA

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Χοιρινό φιλέτο με σφολιάτα.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 ψαρονέφρι 600 γρ.
  • 150 γρ. λιαστή ντομάτα
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 400 γρ. φέτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση       Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε το φιλέτο, το αλατοπιπερώνουμε και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με όλα τα μυρωδικά. Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα. Ρίχνουμε από πάνω τη φέτα τριμμένη, τη λιαστή ντομάτα λεπτοκομμένη και από πάνω απλώνουμε το φιλέτο. Κλείνουμε σε ρολό. Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο το περνάμε από πάνω και γύρω γύρω. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες. http://www.newsbeast.gr