Καλαμάρια γεμιστά.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλα καλαμάρια (100 γρ. το ένα)
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 φακελάκι σαφράν
  • 1 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 κ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό βρασμένο και κομμένο τετραγωνάκια
  • 1 αυγό ωμό

Εκτέλεση         Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, κρατάμε το σώμα και τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, το μισό κρεμμύδι και το μισό καρότο και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια από τα καλαμάρια και τσιγαρίζουμε πάλι για 5-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε μέσα τη φρυγανιά, το βρασμένο αυγό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και το ωμό αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε καλά. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο καρότο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη ντομάτα, βράζουμε για 10 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το σαφράν. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα καλαμάρια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών. Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Ελέγχουμε τέλος από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε. http://www.newsbeast.gr