HELLASTHIVA

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Ρολάκια κοτόπουλου.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 8 φέτες κοτόπουλο κομμένες πολύ λεπτά
  • 8 φέτες μπέικον
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα julien
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη julien
  • 2 καρότα κομμένα julien
  • 1 κλωναράκι σέλινο λεπτοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα λεπτοκομμένα
  • 120 γρ. gouda κομμένο julien
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τα σοτάρουμε καλά για 3-4 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σοτάρουμε ελαφρώς και τις φέτες μπέικον και κρατάμε στην άκρη. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Παίρνουμε το κοτόπουλο, βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, απλώνουμε επάνω σε κάθε ένα από μία φέτα μπέικον, τα λαχανικά και κλείνουμε ρολό με μία οδοντογλυφίδα.
  4.  Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το κλωνάρι δεντρολίβανο και το σκόρδο.
  5. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο καλά να ροδοκοκκινίσει από όλες τις μεριές και σβήνουμε στη συνέχεια με το κρασί.
  6. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγο τυρί gouda.http://www.newsbeast.gr