HELLASTHIVA

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Μάφινς με μήλο και σταφίδες

Υλικά

1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα σπορέλαιο

1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Μια πρέζα αλάτι
2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα
1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή

Εκτέλεση


Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες, ψιλικομμένα μήλα και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τo αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.

Ρίχνουμε και τις σταφίδες μαζί με τα μήλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Σε ταψάκι για κεκάκια βάζουμε χάρτινες θύκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου.
Συνοδέψτε τα με παγωτό μόκα με κακάο. http://www.govastileto.gr