Βουτιές στον Πλαταμώνα με θέα τον Όλυμπο

Στο νότιο άκρο του νομού Πιερίας, εκεί σχεδόν που συνορεύει με τη Λάρισα, ο Πλαταμώνας αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής.
Στη σκιά του «βουνού των Θεών», του Όλυμπου, με το όμορφο κάστρο του να δεσπόζει, είναι μια επιλογή για εκδρομές και διακοπές όλο τον
χρόνο, καθώς συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα και το πράσινο της φύσης με το μπλε του Αιγαίου.
Η παραλία του Πλαταμώνα είναι μεγάλη και πλατιά- λέγεται μάλιστα πως από αυτό το χαρακτηριστικό της ίσως πήρε και η περιοχή το όνομά της. Η φύση είναι στα καλύτερά της, με πλούσια βλάστηση να πλαισιώνει την ακτή, καθαρά νερά και ευχάριστη ακρογιαλιά με άμμο και βότσαλα, και δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τουριστικά η περιοχή είναι πολύ ανεπτυγμένη, με καταλύματα, εστιατόρια αλλά και οργανωμένες παροχές πάνω στην παραλία. Πολλές ευκαιρίες θα βρουν και οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.
Το ατού του Πλαταμώνα είναι αναμφίβολα η θέα του, καθώς, εκτός από την εντυπωσιακή θάλασσα, στην «πλάτη» του έχει το Κάστρο του και φυσικά τον Όλυμπο. Στο λιμανάκι του αγκυροβολούν τα σκάφη και οι επισκέπτες απολαμβάνουν το φαγητό και τον καφέ τους.
Με αφετηρία τον Πλαταμώνα, έχουν δε την ευκαιρία να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή που προσφέρει πολλές επιλογές, όπως τους Νέους Πόρους, στα νότια και τον οικισμό του Παλιού Παντελεήμονα, με την εκπληκτική θέα.
ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣhttp://www.newsbeast.gr