HELLASTHIVA

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Δοκιμάστε μία σοκολατόπιτα διαφορετική από τις άλλες

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και φτιάξτε μία σοκολατόπιτα που θα σας κάνει να κολλήσετε. Είναι τραγανή γιατί έχει μπισκοτένια βάση και σε κάθε κουταλιά το στόμα σας θα γεμίζει σοκολάτα! 

Υλικά

1 1/2 πακέτο πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα
150 γρ. περίπου βούτυρο
450 γρ. τυρί κρέμα
2 1/2 κούπες πραλίνα φουντουκιού
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
125 γρ. σοκολάτα
μισή κούπα κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζετε τα μπισκότα. Προσθέτετε το βούτυρο (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάτε. Στη συνέχεια προσθέτετε μια μεγάλη κουταλιά πραλίνας φουντουκιού και χτυπάτε ξανά το μείγμα. Στρώνετε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε μια ταρτιέρα. Στη συνέχεια, χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος, και χτυπάτε για ένα λεπτό ακόμα. Απλώνετε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνετε , μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου. Σκεπάζετε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε, φτιάχνετε την τελική επικάλυψη. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβετε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρείτε από την εστία της φωτιάς. Αδειάστε πάνω στο γλυκό τη σοκολάτα και σκεπάζετε ξανά με αλουμινόχαρτο.  http://www.govastileto.gr