HELLASTHIVA

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Τραγανή μπουγάτσα με… σοκολάτα

Δοκιμάστε τη γλυκιά γεύση της μπουγάτσας με σοκολάτα. Θα γίνει  σίγουρα η αγαπημένη σας!!

Υλικά


500 γρ. φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
250 γρ. Βούτυρο
180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. ζάχαρη
3 τεμ. βανίλιες
4 αβγά
150 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
ζάχαρη για το πασπάλισμα
1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βράζετε το γάλα μαζί με τις βανίλιες σε μια κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το ζεστό γάλα και ανακατεύετε συνέχεια για να μην σβολιάσει. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτετε την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη την βγάζετε από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει σε ένα άλλο σκεύος, αλλά συνεχίζετε να ανακατεύετε. Στην συνέχεια προσθέτετε τα αβγά που τα έχετε χτυπήσει , μαζί με τους επιπλέον 2 κρόκους των άλλων δυο αβγών και ανακατεύετε γρήγορα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο, στρώνετε τα μισά φύλλα, τα αλείφετε ένα – ένα με βούτυρο, τα φύλλα πρέπει να προεξέχουν λίγο από το ταψί. Στρώνετε την μισή κρέμα, πασπαλίζετε με κουβερτούρα, στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα και γυρίζετε τα φύλλα που προεξέχουν μέσα στο ταψί. Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα – ένα και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη. Το τελευταίο φύλλο δεν το πασπαλίζετε. Γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα. Ψήνετε για 35- 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο σας και μόλις είναι έτοιμη την βγάζετε. Όταν θα είναι χλιαρή πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.http://www.govastileto.gr