HELLASTHIVA

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Κροκέτες πατάτας.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 125 γρ. mozzarella κομμένη τετραγωνάκια
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμε και τις πλάθουμε να γίνουν πουρές.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι, πλάθουμε σε μπαλάκια, βάζουμε μέσα το κομμάτι από τη mozzarella και τα περνάμε στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.
  4. Τηγανίζουμε τις κροκέτες όχι σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστές. http://www.newsbeast.gr/