Απρόσμενες βουτιές σε λίμνες, ποτάμια και φαράγγια της Ελλάδας

Με το καλοκαίρι προ των πυλών, όταν ο καιρός το πάρει απόφαση, δηλαδή, οι παραλίες είναι πολύ λογικό να έχουν την τιμητική τους. Άλλος Αιγαίο, άλλος Ιόνιο, όλοι οι λάτρεις του καλοκαιριού αναπολούν περσινές βουτιές σε ευεργετικές θάλασσες και ετοιμάζονται για τα φετινά μακροβούτια.

Εκτός από τις παραλίες των νησιών και όλα τα ακρογιάλια που βρέχονται από θάλασσα και, ναι, ενσαρκώνουν τις απόλυτες καλοκαιρινές αναμνήσεις για τους περισσότερους, υπάρχουν εξαιρετικά μέρη για κολύμπι σε μέρη ίσως απρόσμενα, για τους αμύητους, αλλά πανέμορφα και ξεχωριστά.
Ποτάμια, λίμνες, φαράγγια μπορούν να αποτελέσουν σκηνικό καλοκαιρινής δροσιάς και χαλάρωσης και να ανταγωνιστούν επάξια τις πιο ειδυλλιακές ακτές με αύρα θαλασσινή. Μερικά από αυτά τα μέρη της Ελλάδας είναι τα παρακάτω.

Λίμνη Πλαστήρα

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
Κάποιοι επισκέπτες που έφτασαν στην περιοχή νύχτα, και δεν καλοέβλεπαν τη λίμνη, νόμισαν πως οι περιγραφές για το μαγευτικό τοπίο ήταν υπερβολικές. Το πρωινό φως όμως τους διέψευσε. Η τεχνητή και πανέμορφη λίμνη της Καρδίτσας διαθέτει και οργανωμένες πλαζ.

Φαράγγι Πάντα Βρέχει

ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ
Το όνομα του φαραγγιού περιγράφει και την ταυτότητά του. Εδώ δεν μιλάμε επακριβώς για κολύμπι αλλά περισσότερο για… ντουζ διαρκείας. Όποιος όμως έχει διασχίσει το περίφημο Πάντα Βρέχει, στην Ευρυτανία, ξέρει πόσο ξεχωριστή εμπειρία είναι. Η πεζοπορία γίνεται έξω αλλά και μέσα από το νερό, κάτω και δίπλα από καταρράκτες και στο στενότερο σημείο του το φαράγγι επιβεβαιώνει το όνομά του. Μικροί καταρράκτες, ο ένας δίπλα στον άλλο, ρίχνουν τα νερά τους από ψηλά, μέσα στον Κρικελοπόταμο. Κι έτσι… πάντα βρέχει.

Βενέτικος

ΒΕΝΕΤΙΚΟΣ ΓΡΕΒΕΝΑ
Κοινό μυστικό για τους Γρεβενιώτες και όσους αγαπούν την περιοχή είναι το καλοκαιρινό μπάνιο στον ποταμό Βενέτικο. Το τοπίο είναι πολύ όμορφο- και προφανώς καταπράσινο- και υπάρχουν από βραχάκια για βουτιές μέχρι αμμουδιά για χαλάρωση.

Κολυμπήθρες

ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΕΣ ΠΑΠΙΓΚΟ
Βρίσκονται ανάμεσα στο Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο και οι ντόπιοι τις αποκαλούν «οβίρες». Είναι στην ουσία φυσικοί σχηματισμοί που σμιλεύτηκαν από το νερό. Τον χειμώνα κάποιες φορές το νερό παγώνει αλλά το καλοκαίρι οι επισκέπτες δεν παραλείπουν να δροσιστούν στα εντυπωσιακά κοιλώματα.

Λίμνη Τσιβλού

ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ
Είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Αχαΐας κι αποτελεί πόλο έλξης τόσο για περίοικους όσο και επισκέπτες από άλλες περιοχές που εκτιμούν όμως την  ξεχωριστή εμπειρία του μπάνιο με θέα στην καρδιά του βουνού.

Βοϊδομάτης

ΒΟΙΔΟΜΑΤΗΣ
Παγωμένα, διάφανα νερά κάνουν τον επισκέπτη που τολμά να τα απολαύσει να τα θυμάται για πάντα- λέγεται πως η θερμοκρασία τους είναι σταθερή στους 4 βαθμούς Κελσίου. Το πανέμορφο ποτάμι της Ηπείρου πηγάζει από το φαράγγι του Βίκου και στον κάμπο της Κόνιτσας συναντά τον Αωό.http://www.newsbeast.gr