HELLASTHIVA

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Μύδια γεμιστά.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. ψίχα ψωμιού κομμένη τετραγωνάκια
  • ½ κιλό μύδια καθαρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 2 κ. σούπας μαϊντανό τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 700 γρ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για τη σάλτσα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 750 γρ. χυμό ντομάτας
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση             Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί και προσθέτουμε 500 γρ. νερό μέχρι να μουσκέψει καλά και να μαλακώσει. Σουρώνουμε το ψωμί από το περιττό νερό και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τα μύδια με ένα μαχαιράκι και τα γεμίζουμε με το μείγμα κλείνουμε με το καπάκι και τυλίγουμε με μία κλωστή. Προσέχουμε να είναι το τσόφλι καθαρό από τη γέμιση. Σε μία κατσαρόλα ψηλή και στεγνή βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και μόλις ξεκινήσει να βράζει προσθέτουμε ένα ένα όλα τα μύδια. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη σάλτσα, κόβουμε την κλωστή και σερβίρουμε με τη σάλτσα. http://www.newsbeast.gr