Το γραφικό Φισκάρδο.Πανέμορφος διατηρητέος οικισμός στο βόρειο άκρο της Κεφαλονιάς

Το όνομά του πιστεύεται πως το οφείλει στον νορμανδό Ροβέρτο Γυισκάρδο, που το κατέλαβε τον 11ο αιώνα και του άφησε, παραφρασμένο, το επίθετό του παρακαταθήκη. Και τη φήμη του την οφείλει στη φυσική ομορφιά του, στον γραφικό όρμο που το φιλοξενεί, τα παραδοσιακά αρχοντικά του και τους επισκέπτες που το αγαπούν και επιστρέφουν εκεί κάθε χρόνο.

Είναι το Φισκάρδο- Πάνορμος ήταν η ονομασία του πριν το πέρασμα του Γυισκάρδου- που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς και προσθέτει μια κοσμοπολίτικη πινελιά στο όμορφο νησί. Οι επισκέπτες βολτάρουν στον φημισμένο παραλιακό πεζόδρομό του, στη σκιά των αρχοντικών με τις κεραμοσκεπές που «σκαρφαλώνουν» γύρω από έναν λόφο.
Το Φισκάρδο μοιάζει να έχει σταματήσει στον χρόνο, με το παρόν του να διατηρεί ολοζώντανη την ιστορία του, αφού ο σεισμός του 1953 δεν προκάλεσε καταστροφές. Έτσι συνδυάζει απολαυστικά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του -ο οικισμός είναι διατηρητέος- με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του.  Στη θάλασσα ψαροκάικα και ιστιοπλοϊκά συμπληρώνουν το «πολύχρωμο» σκηνικό.
Επισκεφθείτε τον φάρο στο ακρωτήρι του Φισκάρδου και κοντοσταθείτε στα ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής του 6ου αιώνα στη θέση «Χτούρια». Στα Τζαμαρελλάτα θα γοητευτείτε από τη θέα στο πέλαγος, ενώ εξαιρετικοί είναι και οι οικισμοί Βεντουράτα, Ματσουκάτα και Τσελεντάτα. Στις Αλατιές θα σας κερδίσει η απόκρημνη ακτή με τα υπέροχα νερά ενώ η ευρύτερη περιοχή του Φισκάρδου έχει ακόμα πολλές παραλίες όπως Έμπλυση, Δαφνούδι, Φώκι και Καμίνι. Στον δρόμο προς την Άσσο, μην παραλείψετε μια στάση στον Μύρτο.
Από το Φισκάρδο μπορείτε να αξιοποιήσετε την ευκαιρία για μονοήμερες εκδρομές τόσο προς την Ιθάκη, που είναι δίπλα, όσο και προς τη Λευκάδα.
ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑhttp://www.newsbeast.gr