HELLASTHIVA

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Χοιρινό κρασάτο με άρωμα Κύπρου

Υλικά:

• 1 κιλό κρέας χοιρινό
• 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ( Κύπρου Γεύσεις)

• 2 κουταλιές σούπας κόλιαντρο κοπανισμένο( Κύπρου Γεύσεις)
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:


• Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη μαρινάτα( κρασί με κόλιαντρο) να φουσκώσει από το βράδυ
• Το βγάζουμε από τη μαρινάτα και το στραγγίζουμε
• Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρέας. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ροδοκοκκινίσει
• Το σβήνουμε με το κρασί και το κόλιαντρο της μαρινάτας
• Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και λίγο νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας.
• Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι http://www.govastileto.gr