HELLASTHIVA

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Κρεμ μπρουλέ.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 10 κρόκους αυγών
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια στικ
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • μαύρη ζάχαρη όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε με το πιρούνι τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το εσωτερικό της βανίλιας.
  2. Ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για παραπάνω από μία ώρα.
  3. Περνάμε από σίτα και βάζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ψήνουμε σε μπεν μαρί στο φούρνο για 1 ώρα στους 160° (να μη βράζει το νερό μέσα στο ταψί).
  4. Βγάζουμε από το φούρνο, κρυώνουμε και κρατάμε στο ψυγείο.
  5. Τη στιγμή του σέρβις, βγάζουμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και καίμε με το φλόγιστρο. http://www.newsbeast.gr