Η Εταιρεία Προστασίας Ζώων SPA αρχίζει εκστρατεία κατά της εγκατάλειψης ζώων

Καθώς πλησιάζουν οι θερινές διακοπές, η γαλλική Εταιρεία Προστασίας Ζώων (SPA) άρχισε εκστρατεία κατά της εγκατάλειψης ζώων αφηγούμενη αληθινές ιστορίες με το σύνθημα «Πάρα πολλά αφεντικά παίρνουν τον λάθος δρόμο, δεν υπάρχει δικαιολογία για να εγκαταλείψεις ένα ζώο!».


Σ' ένα βίντεο που προβάλλεται από το Σάββατο και είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, ένας άνδρας οδηγεί το αυτοκίνητό του με τον σκύλο του στο πίσω κάθισμα, ανάβει φλας, παίρνει την έξοδο με την επιγραφή «Εγκατάλειψη: διακοπές, μετακόμιση, παρορμητική αγορά, έλλειψη χρόνου», αφήνει τον σκύλο του στην άκρη του δρόμου και ξαναφεύγει.


«Μολονότι ζώα εγκαταλείπονται όλον τον χρόνο, η θερινή περίοδος παραμένει μια δύσκολη περίοδος για τα ζώα», υπενθυμίζει σήμερα η SPA σε μια ανακοίνωση.

Το βίντεο αυτό αφορά την αληθινή ιστορία της γάτας Καραμέλ, η οποία στην αρχή της περιόδου των διακοπών βρέθηκε στην άκρη ενός δρόμου μέσα στη λεκάνη με την άμμο της. Την υποδέχθηκαν στο καταφύγιο του Ρεντόν «σε πολύ κακή κατάσταση». Καθώς ήταν χτυπημένη στο ισχίο και το γόνατο, η Καραμέλ χρειάστηκε να χειρουργηθεί επειγόντως και περιμένει μια καινούρια οικογένεια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ