Τι είναι ωφέλιμο να πίνει ο σκύλος μας, εκτός από νερό;

Στο παρακάτω άρθρο θα διαβάσετε μερικά από τα βασικά πράγματα που είναι ωφέλημα για τον σκύλος μας, αλλά και ποια πρέπει να αποφεύγονται.

Σε κάθε περίπτωση για τις διατροφικές αλλαγές του σκύλου μας ή τις απορίες μας σχετικά με την
υγεία του καλούμε τον κτηνίατρο του, ώστε να μας δώσει την σωστή συμβουλή που αφορά συγκεκριμένα την περίπτωση και τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε οργανισμός.


Ωστόσο, υπάρχουν κάποια γενικά στοιχεία που καλό είναι να γνωρίζουμε, αλλά και να αποφεύγουμε όσα μπορεί να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

- Γάλα. Τα σκυλιά έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και το γάλα θα πρέπει να αποφεύγεται.

- Τσάι. Το τσάι όπως και ο καφές περιέχει καφεΐνη. Σε μικρή ποσότητα μπορεί απλά να δημιουργήσει υπερδιέγερση αλλά όταν η ποσότητα είναι μεγάλη μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα

- Κοτόσουπα. Μπορείτε να δίνεται κοτόσουπα αλλά με την προϋπόθεση πως δεν θα έχετε βάλει μέσα αλάτι. πιπέρι και μπαχαρικά.

- Χυμό από καρότα. Ο χυμός από καρότα είναι ωφέλιμος για τα σκυλιά. Φυσικά ένα ολόκληρο καρότο είναι ακόμα καλύτερο!

- Αναψυκτικά. Φυσικά και όχι. Όλα τα αναψυκτικά περιέχουν ζάχαρη, καφεΐνη ή υποκατάστατα ζάχαρης που είναι βλαβερά για τον σκύλο μας!

- Το νερό της καρύδας. Είναι ασφαλές δίνετε στο σκύλο σας το νερό που περιέχει η καρύδα. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το δέρμα και το τρίχωμα του. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως κάνει καλό και στην αρθρίτιδα. Προσοχή! Μιλάμε για το νερό που περιέχει ο καρπός της καρύδας και όχι τα συσκευασμένα προϊόντα που αναγράφουν «Γάλα καρύδας»

- Νερό της βροχής. Εάν το νερό έχει πέσει σε κάποιο καθαρό δοχείο μπορεί να το πιει. Δεν επιτρέπεται όμως να πιει νερό από τις λακκούβες του δρόμου.

- Αλκοόλ. Εννοείτε πως όχι.

Πηγή: petsonly.gr