Η ανεπιτήδευτη γοητεία της Αλοννήσου.Το ξεχωριστό νησί των Σποράδων

Το βαθύ πράσινο των πεύκων φτάνει μέχρι το υπέροχο μπλε της θάλασσας, κι αυτός ο συνδυασμός κυριαρχεί σε όλο το νησί. Η Αλόννησος, τρίτη σε μέγεθος στο σύμπλεγμα των Σποράδων, είναι ένας από τους ωραιότερους βιότοπους της Ελλάδας. Περιβάλλεται από μικρά νησάκια, που αποτελούν τον χώρο προστασίας της μεσογειακής φώκιας.

Το λιμάνι του νησιού είναι το Πατητήρι, το οποίο συνδέεται με το Παλαιό Χωριό και τη Στενή Βάλα. Περιποιημένα λευκά και πέτρινα σπίτια, γαλάζια μπαλκόνια, δρομάκια στενά, κήποι ολάνθιστοι με χρώματα κι ευωδιές είναι το χαρακτηριστικό των οικισμών της Αλοννήσου. Από το Παλιό Χωριό, που βρίσκεται σε λόφο, η θέα είναι μαγευτική.
Το νησί ενδείκνυται για όσους αναζητούν ήσυχες διακοπές. Οι φυσιολάτρες θα ενθουσιαστούν με την πλούσια φύση και τις περιπατητικές διαδρομές. Και όλοι θα απολαύσουν τις καταπληκτικές παραλίες της Αλοννήσου και τα μπλε νερά της. Λεφτός Γυαλός, Τζώρτζη Γυαλός, Άγιος Δημήτριος, Βότση, Κοκκινόκαστρο, Χρυσή Μηλιά, είναι μερικές από τις πιο όμορφες. Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, το πιο άγριο και απόκρημνο, υπάρχουν κι άλλες ακρογιαλιές, προσβάσιμες όμως με καΐκι.
Με καΐκι μπορείτε να κάνετε και επίσκεψη στα πανέμορφα και πολύτιμα νησάκια που περιβάλλουν την Αλόννησο: Ψαθούρα, Περιστέρα, Κυρά-Παναγιά, Γιούρα, Πιπέρι, Σκάντζουρα, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Σποράδων. Με τα δελφίνια να σας συντροφεύουν στο ταξίδι σας και το βλέμμα να ξεκουράζεται και να γοητεύεται παρακολουθώντας τον φυσικό πλούτο με τον οποίο είναι προικισμένος τούτος ο τόπος.
Στην περιοχή του Πάρκου μπορεί κανείς να δει το αγριοκάτσικο των Γιούρων, μαυροπετρίτες και αιγαιόγλαρους και, αν είναι τυχερός, και φώκια. Για λόγους προστασίας ωστόσο, τόσο της μεσογειακής φώκιας όσο και όλης της πανίδας, που βρίσκει καταφύγιο εκεί, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση ανθρώπων και σκαφών στα περισσότερα νησιά του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων.
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣhttp://www.newsbeast.gr