Συναρπαστικό ταξίδι στο νησί των κόκκινων βράχων

Σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκικά παράλια και 72 ναυτικά μίλια μακριά από τη Ρόδο, στα Δωδεκάνησα, το Καστελόριζο στέκεται περήφανο ανάμεσα σε δύο ηπείρους.
Το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας είναι ένα νησί με ξεχωριστή ομορφιά, με πρώτη εικόνα του τη χαρακτηριστική δωδεκανησιακή αρχιτεκτονική.
Διώροφα σπίτια σε διάφορα χρώματα, το ένα δίπλα στο άλλο, συνθέτουν το πολύχρωμο ψηφιδωτό του Καστελόριζου με θέα τη θάλασσα. Ο διατηρητέος οικισμός αντανακλά την πολύχρονη ιστορία του με μια πινελιά κοσμοπολίτικη, προσκαλώντας τον ταξιδιώτη στον ιδιαίτερο ρυθμό του και την ξεχωριστή ατμόσφαιρά του.
Το νησί ονομάζεται και Μεγίστη. Την ονομασία Καστελόριζο την οφείλει στους κόκκινους βράχους πάνω στους οποίους είναι χτισμένο το Καστέλο Ρόσο- ένα ταξίδι στον χρόνο που μας γυρνά πίσω στον 14ο αιώνα.
Στο Καστελόριζο δεν θα βρείτε παραλίες. Το μπάνιο εδώ σημαίνει βουτιά στα βαθιά νερά ή εκδρομές με καΐκι, που περιλαμβάνουν κι επίσκεψη στη Ρω, εκεί που η Δέσποινα Αχλαδιώτη, η κυρά της Ρω, ύψωνε κάθε πρωί την ελληνική σημαία, και το Γαλάζιο Σπήλαιο.
Κάντε μια στάση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καστελόριζου για να πάρετε μια γεύση από την ιστορία, τον πολιτισμό και τα ήθη και έθιμα του νησιού. Για θέα που χορταίνει μάτια και ψυχή ανεβείτε μέχρι τον Άγιο Γεώργιο του βουνού και νιώστε όλο το μεγαλείο αυτού του μικρού και τόσο εντυπωσιακού νησιού. ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟhttp://www.newsbeast.gr