Περσική τούρτα.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 6 άτομα

  • 300 γρ. αλεύρι ολικής
  • 100 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 50 γρ. γάλα πλήρες
  • 200 γρ. φουντούκια τοσταρισμένα και τριμμένα
  • 100 γρ. φρουκτόζη
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 120 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί με το γάλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη φρουκτόζη, το γαρίφαλο και την κανέλα μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  3. Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε τα 2 αλεύρια, μία πρέζα αλάτι και το μπέκιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους.
  4. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με τη μαργαρίνη και τα μισά φουντούκια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.
  5. Μετά την πρώτη ώρα γαρνίρουμε από πάνω με τα φουντούκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
  6. Προσοχή μην ψήσετε παραπάνω από τους 150 βαθμούς γιατί καίγεται η φρουκτόζη. http://www.newsbeast.gr