Σούγια, ανεμελιά και βουτιές στο Λιβυκό πέλαγος.Ξέγνοιαστες διακοπές στη νότια Κρήτη

Σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από τα Χανιά, στα νότια παράλια της Κρήτης, η Σούγια με την αμμώδη παραλία της είναι μια ακόμα από τις ξεχωριστές ομορφιές του νησιού. Η συνταγή απλή: Απολαυστικό μπάνιο στο Λιβυκό πέλαγος, ανεμελιά και χαλαρές διακοπές στο φιλόξενο τοπίο της νότιας Κρήτης.

Το μήκος της παραλίας φτάνει το 1,5 χιλιόμετρο και το πλάτος τα 70 μέτρα. Κρύα νερά και αλμυρίκια υποδέχονται κάθε καλοκαίρι τους τακτικούς κατασκηνωτές και κολυμβητές.
Το γραφικό ψαροχώρι βρίσκεται στο δυτικό άκρο της ακρογιαλιάς ενώ στο ανατολικό συχνάζουν γυμνιστές. Την ήρεμη αμμουδιά διακόπτουν εδώ τεράστιοι βράχοι μέσα και έξω από την θάλασσα, δίνοντας μια άγρια ομορφιά στο τοπίο. Ταυτόχρονα δημιουργούν μια μικρή κρυμμένη παραλία- και ιδανικό σημείο για βουτιές.
Οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να εξερευνήσουν το μικρό αλλά όμορφο φαράγγι, στα δυτικά του οικισμού. Ακολουθώντας το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, θα καταλήξουν στην αρχαία Λισσό, ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της νότιας Κρήτης.
Με αφετηρία τη Σούγια, οι επισκέπτες- όσοι καταφέρουν να απομακρυνθούν από την παραλία της- μπορούν να επισκεφθούν κι άλλα όμορφα κοντινά σημεία της Κρήτης. Το καραβάκι θα τους μεταφέρει στην Παλαιοχώρα, το Λουτρό, τη Γαύδο αλλά και την Αγία Ρούμελη και τη Χώρα Σφακίων.
ΣΟΥΓΙΑ ΚΡΗΤΗ ΣΟΥΓΙΑ ΚΡΗΤΗ ΣΟΥΓΙΑ ΚΡΗΤΗ ΣΟΥΓΙΑ ΚΡΗΤΗ ΣΟΥΓΙΑ ΚΡΗΤΗhttp://www.newsbeast.gr